Türkiye'de blog yazarlığına heves edenlerin sayısı bir hayli fazla. Başarısız olanların sayısı, başarılı olanlardan fazla olması, bir yerlerde hata yaptıklarının önemli bir göstergesi.
1- Bilgisizlik
Genelde Türkiye'de blog yazarlığına başlayan kişilerin iki amacı olur. Popüler olmak ve para kazanmak. Bu amaçla da hangi konu daha popüler ise o konuda yazı yazmaya çalışılır. Eğer ki blog yazarının yazdığı konu hakkında çok fazla bilgisi yoksa bu sefer de içerik hırsızlığına başvurmaya başlar. Popüler bir konuda yazmak tabii ki önemli. Fakat bu konuda yeterince bilgi sahibi değilse, başarısızlık kaçınılmazdır.
2- Yazı Yazmaya Zaman Ayıramamak
Blog yazarlığı, dışarıdan bakıldığında kolay ama işin içine girildiğinde de her şeyin o kadar toz pembe olmadığı ilk birkaç aydan sonra kendini hemen belli ediyor. Çünkü yazmak denilince kendi zamanınızdan vakit ayırmak ve emek vermek anlamına geliyor. Bloghocam'ın başarısının arkasındaki en önemli nedenlerden birisi de düzenli girilen özgün içerik ve zaman yönetimini iyi bir şekilde yapabilmesidir.
3- Para Kazanma Hırsı
Blog yazarlığında başarıya kısa sürede ulaşılmadığı gibi para kazanma olayı da kısa sürede olamıyor. Çevrenizde amacı para kazanmak olan blogların (bunlara genelde bloglarını açar açmaz reklam alanlarını oluşturanlar da dahil) kaç tanesinin ismini hatırlıyorsunuz? Para sadece yazı yazma isteğinizi arttıran ve sizi yazmaya teşvik eden bir araç olsun. Amaç değil!
4- Farkını Ortaya Koyamamak
Nasıl her insan birbirinden farklıysa, blogların da birbirinden farklı ve kendine has özellikleri olmalı. Blogunuzda paylaşacağınız/paylaştığınız her şeyin sizi ve ilgi alanlarınızı yansıttığını unutmayın. Diğer başarılı bloglara benzemek yerine onlardan ilham alarak daha farklı bir blog yaratmaya çalışın. Aksi taktirde aslı varken neden benzerleri takip edilsin ki?
Bu yazdıklarımın haricinde daha bir sürü neden sıralanabilir. Sizin aklınıza gelen veya bizzat yaptığınız başarısızlık nedenleri var mı?
Yazar Hakkında: Bu yazı Polat Büyükarslan tarafından Blog Hocam için yazılmıştır.
0 yorum: